A GLIMPSE OF MEMORIES IN CANADA

A GLIMPSE OF MEMORIES IN CANADA

Just found some photo in my old phone , it has been 5 years.. lets take a tour of reminiscing old trip back then in 2016.

This trip was a trip that arranged by travel agent, so the schedule might be pretty tight. 

DAY 01 : ARRIVING VANCOUVER By CI32 ETA 1845

Long flight has arrived, eventually, tried to stretch my whole body before rushing to arriving hall and heading to restaurant.

First stop and well super late dinner will be my first destination, had dinner in Richmond Area, the closest area from Vancouver airport, Chinese restaurant, quite good and authentic and big space, suitable for groups.

No jet lagged for me, me still sleepy after super long flight and ‘not sleep-well’ condition, arrived in hotel, checked in, took shower and have a good night !

Dinner : Red Star Chinese Restaurant
Address : -#2200-8181 Cambie Rd., Richmond T:  (604) 270-3003

02 : VANCOUVER – VICTORIA – VANCOUVER
Leaving hotel after having a good sleep and breakfast, ready to hit and explore this awesome country. With a schedule of 11.00AM Ferry, rushing to the harbour to cross the sea to Victoria Island, whole day tour to visit Butchart Gardens, Passing through Victoria City etc.

Butchard Gardens is a group of floral display gardens in Brentwood Bay, British Columbia, Canada, located near Victoria on Vancouver Island. The gardens have been designated a National Historic Site of Canada. 

source: pinterest

Then return to Vancouver and had dinner in Thai food Restaurant nearby hotel. Super good and authentic Thai Restaurant, love it.

Lunch : Don Mee Chinese Restaurant 
Address : 538 Fisgard Street, Victoria T:  (250) 383-1032

Dinner : Salathai Thai Restaurant
Address : 102-888 Burrard Street, Vancouver T:  (604) 683-7999

03 : VANCOUVER – (121KM) WHISTLER

Morning tour to Capilano Suspension Bridge and Salmon Hatchery before leaving Vancouver. Took around 2 hours to arrive in Whistler. On the way to Whistler, my eyes is fascinated by Shannon Falls, which has around 350m tall and the beauty of the nature along the road.

source : wikipedia

Arrived in Whistler around lunch time, and yeah go eat eat laa. Decided to enjoy the spaghetti and here we go. Fully tummy has been filled, lets try Gondola Ride Peak 2 Peak in Whistler. Just strolled for a few steps and I have fall in love with this city.

source : whistler.com

Lunch : Old Spaghetti Factory
Address : Crystal Lodge, 4154 Village Green, Whistler T:  (604) 938-1081

04 : WHISTLER – (418KM) KELOWNA – (50KM) VERNON

Long land journey heading to Kelowna, 5.5 hours or more, it was quite a long ride. But well, the scenery was beyond imagination. I was stunted by the massive of pine trees along the way which made me forget what ‘feel bored’ means.
Dropped by in Lake Okanagan where monster watchers claimed sightings of Ogopogo, ‘a lake monster’  or to simply illustrated it, let say it ‘kinda look like a water dragon’. Some people believed to see it and captured it in some videos, do you believe it? Me , yess I do, the sea is vast, nothing is impossible.


When you come to visit Okanagan, don’t ever forget to visit Okanagan Wineries, the best wine tasting in town. Grab your ice wine here with around $100.

Transfer to Vernon city, small and kinda quite city for resting. Had a pleasant experience to enjoy Vernon Atrium Hotel, quite enjoy and unique hotel

source : vernon morning star

Lunch : Asian Pear Buffet
Address : 2050 Harvey Ave., Kelowna T:  (250) 868-0038

05 : VERNON – (374KM) LAKE LOUISE – (10KM) BANFF

After taking a breakfast, continue the journey passing through Victoria Glacier Spiral Tunnel, Emerald Lake, Yoho National Park and the best of the best LAKE LOUISE. 

Emerald Lake, BC

Dinner : Seoul Country Korean Restaurant
Address : #103 Sundance Mall–215 Banff Ave T:  (403) 762-4941

06 : BANFF – (187KM) COLUMBIA ICE FIELD – (352KM) REVELSTOKE

Today schedule gonna be enjoying Columbia Icefield, the largest ice field in North America’s Rocky Mountains. it was quite an experience tho.

Lunch : Chalet Restaurant (Buffet)

07 : REVELSTOKE – (212KM) KAMLOOPS – (354KM) VANCOUVER

Morning tour visit Kamloops, city in British Columbia where the North and South Thompson rivers meet. Not much to see as we only stopby for transit before going to Vancouver.

Lunch : Shanghai Mandarin Restaurant
Address : 14A-1315 Summit Dr, Kamloops. T:(250)3743017

Dinner :Victoria Chinese Restaurant 
Address : 1055 W Georgia Street, Vancouver T:  (604) 669-8383

08 : VANCOUVER – BACK TO JAKARTA VIA TAIPEI

Morning city tour to Gastown, Chinatown, Downtown and Stanley Park

source : cbc
source : tourismvancouver

And last stop !Mc Arthur Glen Designer Factory Outlet before heading to airport.

source : vancouverisawesome

source : mcarthurglen.com

Lunch : Shabusen Yakiniku House
Address : 202 -755 Burrard St., Vancouver T:  (604) 669-3883

Farewell Dinner : Kirin Richmond Restaurant
Address : 2nd Fl., Three West Centre, 7900 Westminster Hwy, Richmond T:  (604) 303-8833


ACCOMODATION

1. Vancouver

Sheraton Wall Center
Address : 1088 Burrard Street, Vancouver B.C   T: 604-331-1000
Website : www.sheratonwallcentre.com

source : booking.com

2. Whistler

Westin Resort Whistler 
Address : 4090 Whistler Way, Whistler, B.C. V0N 1B4   T: 604-935-5000
Website : www.westin.com

source : whisler.com

3. Vernon

Vernon Atrium Hotel
Address : 3914- 32ND St Vernon, B.C Tel: 250-545-3385
Website : www.vernonatriumhotel.com 

source : booking.com

4. Banff

Rimrock Resort Hotel
Address : Mountain Ave. Banff, Alberta T: (403) 7623356
Website : www.rimrockresort.com

source : golfcanadaswest.com

5. Revelstoke

Sutton Place Resort
Address : 2950 Camozzi Road, Revelstoke, B.C. T: 250-814-5000
Website : www.suttonplace.com

source : suttonplace.com

Regards,

Yogie

BEST WATERFALLS IN BALI

BEST WATERFALLS IN BALI

What to do in Bali beside of Beach?

If you are someone who like nature, check it out some of waterfall you must visit in Bali :

1. SEKUMPUL WATERFALL

Located in northern of Bali, gonna takes around 2,5hr drives from Seminyak or Kuta. We can say this is the most scenic nature waterfall in Bali. 100m heigh of waterfall will make you feel amazed.

Before reach the main Sekumpul Waterfall, we will pass through the Hidden waterfall which we can swim, this place is covered with rocks and plants which make the ambience feel so cool.

Continue reading “BEST WATERFALLS IN BALI”

UNEXPECTED EXPERIENCE IN THE PARI SUDHA – UBUD

UNEXPECTED EXPERIENCE IN THE PARI SUDHA – UBUD

Travelling during the pandemic.

Almost one and half year I don’t do travel, and this time i’m so glad to be able to visit Bali for vacation. 

This time I decided to stay longer in Ubud. I stayed in The Pari Sudha , which is located in Ubud (Desa Petulu, Ubud). I didn’t expect that I will enjoy this time so much. In my daily routine, I live in bustling city of Jakarta, where work and life feel so busy and hard. As I have a chance to back to nature, feel relax, I found my self drown in this calmness.

Continue reading “UNEXPECTED EXPERIENCE IN THE PARI SUDHA – UBUD”

QUOKKA – HAPPIEST ANIMAL IN THE WORLD

Ada yang tau hewan apa ini ? Mungkin hewan ini engga gitu kedengeran namanya dulu, karena Quokka ini cuman adanya di Rottnest Island, Australia Barat. Quokka ini masih termasuk dalam family nya marsupial. Marsupial itu adalah jenis hewan mamalia yang berkantung, kayak kanguru gitu. Quokka ini dijuluki sebagai binatang yang paling bahagia didunia, soalnya dia bisa senyum kalo di ajak selfie, bahkan waktu itu bahkan aktor Australia Chris Hemsworth (yang jadi Thor di film avenger) pernah foto selfie sama quokka ini.

Continue reading “QUOKKA – HAPPIEST ANIMAL IN THE WORLD”

KEINDAHAN AUSTRALIA BARAT – THE BEAUTY OF WESTERN AUSTRALIA

KEINDAHAN AUSTRALIA BARAT – THE BEAUTY OF WESTERN AUSTRALIA

Mungkin kita semua udah sering banget denger kota Sydney dan Melbourne, tapi apa kalian tau kalau Australia itu gede banget dan engga cuman sekedar Sydney dan Melbourne aja. Kali ini gua mau nge share sedikit tentang salah satu negara bagian di Australia yaitu Australia Barat. Ada apa aja si di Australia bagian barat? Perth, iya kota Perth adalah ibu kota Australia Barat, tapi gak cuman itu aja, di Australia Barat itu masih banyak tempat-tempat indah yang wajib dikunjungi.

So lets say waktu itu gua berkesempatan buat ke Australia Barat (Western Australia) dan gua jatuh cinta sama tempat-tempat disana, enggak bohong rasanya nyaman banget disana. Jadii apa aja si yang ada di Western Australia?

1. Perth

Ibu kota negara bagian Australia Barat, penduduknya cuman sekitar 2 juta jiwa. Di city, banyak yang kalian bisa lihat, memang basically kota, tapi suka sama nuansa kota di Assie.

Continue reading “KEINDAHAN AUSTRALIA BARAT – THE BEAUTY OF WESTERN AUSTRALIA”

THINGS YOU SHOULD KNOW BEFORE GOING TO AUSTRALIA

THINGS YOU SHOULD KNOW BEFORE GOING TO AUSTRALIA

Sebelum kita ke negara orang, ada baiknya kita cari tahu dulu apa aja sih hal hal umum yang perlu kita ketahui sebelum ke sana, biar kita pun bisa lebih punya persiapan dan engga kena ZONK sampe sana, jadi ini beberapa hal yang menurut gua cukup penting sebelum ke Australia.

1. ELECTRONIC VISA

Visa Australia itu E-Visa, E-Visa disini maksudnya visa yang udah kita buat enggak ditempel di passport kita lagi, jadi mereka akan email visa tersebut ke email kalian mengajukan permohonan pembuatan visa, tapi walaupun sudah E-Visa, kadang petugas imigrasi tetep bisa minta kalian tunjukkin E-Visa nya, jadi tetep boleh di print untuk jaga-jaga.

Continue reading “THINGS YOU SHOULD KNOW BEFORE GOING TO AUSTRALIA”

MALL HYPE DI BANGKOK – ICON SIAM

Bangkok itu kota yang punya banyak banget tempat yang bisa dikunjungi, tapi karena ukuran kotanya yang besar, sekitar 2 kali lebih dari kota Jakarta, jadi mungkin banyak tempat yang jaraknya gak gitu deket satu sama lain.

Di Bangkok, ada mall yang termasuk baru dan masih hype banget namanya ICON SIAM, tapi karena lokasinya agak jauh, jadi mungkin banyak tourist yang udah ke Bangkok tapi enggak sempet ke Icon Siam ini.

Icon Siam itu mall yang ada di pinggir sungai Chao Phraya dan baru dibuka sekitar akhir tahun 2018. Jadi masih bisa di bilang mall baru, mall nya gede banget dan yang paling unik adalah didalem mall ini ada indoor floating market.

Continue reading “MALL HYPE DI BANGKOK – ICON SIAM”

JEH O – Bangkok famous Tom Yum Mama

Some people called it Jeh O, Jey Oh, Jay Oh, or Jeh O Chula, it’s same. 

It is located in 113 Charat Muang Road, close to Chulalongkorn University Centenary Park and only open at 17.30 onwards.

What so famous about Jeh O ? Well, basically it is a Tom Yum noodle, but Tom Yum noodle to the next level. They put a lot of ingredients such as shrimp, squid, egg, some vegetables or even crab.

The queue was crazy long and I was a group of 12 people at that time, gladly my friend booked it in advance and once we came, they have space for us. So yeah, you can book the table in advance.

Continue reading “JEH O – Bangkok famous Tom Yum Mama”

WHAT TO DO IN GENTING HIGHLANDS

Pada trip kali ini, gua berkesempatan untuk pergi ke negara tetangga Malaysia, ini sebenernya bukan yang pertama kali, jadi kali ini cuman sengaja ke Malaysia buat ke Genting Highlandnya aja, kenapa gua suka Genting, soalnya udaranya adem, pas banget buat kalian yang sukanya adem angin sejuk sepoi sepoi. Memang sih Genting Highland itu ibaratnya cuman satu area gitu, jadi mungkin kebanyakan orang ke Genting itu ya kalo gak nyantai ya main casino. 

How to get to Genting Highland?

Waktu itu karena gua tujuannya cuman ke Genting, jadi gua langsung kesana dari airport, dari Kuala Lumpur International Airport (KLIA), kalian bisa naik bus langsung ke Genting. Terkahir gua kesana itu bulan Febuari 2020, dan tempat naik busnya itu disebrang gedung airport, jadi dari gedung airport itu tinggal ke bawah terus nyebrang, kalian tinggal lihat sign atau petunjukknya, enggak susah. Kalau pun bingung tinggal tanya aja sama petugasnya pake bahasa Indonesia juga ngerti kok.

Continue reading “WHAT TO DO IN GENTING HIGHLANDS”